Creative Glass LAB: otvoren poziv

 

Creative Glass LAB je eksperimentalni program za revitalizaciju staklarstva kroz kreativno preduzetništvo.

O LABORATORIJI:

Program se sastoji od teorijskog i metodološkog modula. U prvom delu, polaznici stiču znanja o izabranim tehnikama oblikovanja i redizajna stakla, njihovom istorijskom  razvoju, likovnim izrazima, značenjima i elementima u staklarstvu, primeni i upotrebi u Srpskoj fabrici stakla. U drugom delu učesnici će se upoznati sa redizajnom staklenih predmeta pop-up intervencijama (30. septembar) i tehnikom ecovanja stakla i izradom monograma (1. oktobar)  na praktičnom primeru. Ako imate neki stari predmet koji vam je drag, možete ga poneti i udahnuti mu novi život na Creative Glass LAB. 

Za učešće u Laboratoriji  mogu se prijaviti svi zainteresovani koji žele da steknu nova znanja o staklarstvu i Paraćinskom staklu, i to svoje znanje žele da šire i prenose u svojoj lokalnoj zajednici.

Sve troškove učešća za 25 izabaranih polaznika pokriva Institut za kreativno preduzetništvo i inovacije. Sva dodatna pitanja možete poslati na mail kreativnaekonomija@gmail.com 

 

GDE SE ODRŽAVA:

Program se održava u Zavičajnom muzeju u Paraćinu  (Tome Živanovića 17, Paraćin) 3o. septembra i 1. oktobra u terminu od 12.30h do 15.30h. 

KURIKULUM LABORATORIJE:

Kurikulum Laboratorije za kreativno staklo dostupan je ovde.

PRIJAVE ZA UČEŠĆE: 

Prijave se mogu poslati do 27. septembra 2022.  slanjem mail-a na kreativnaekonomija@gmail.com sa podacima i kontaktom učesnika. Zbog ograničenog broja učesnika, zainteresovani se prilikom prijave opredeljuju za jednu radionicu koju žele da pohađaju ili obe radionice.  

Izabrani učesnici će dobiti mail-om potvrdu o svom učešću 28. septembra 2022. 

Creative Glass LAB  je sastavna aktivnost inicijative “Digital Glass Serbia” koju realizuju Institut za kreativno preduzetništvo i inovacije i Zavičajni muzej Paraćin i odvija se pod pokroviteljstvom predsedništva Međunarodnog komiteta za staklo – organizatora UN Međunarodne godine stakla 2022. kao deo programa proslave UN Međunarodne godine stakla 2022.