Creative Glass LAB Nepričava: redizajn paraćinske tegle

13.04.2024. Najpopularnija i najprodavanija tegla u istoriji Srpske fabrike stakla) od milošte zvana “Kraljica tegli” ovog vikenda u rukama Creative Glass Serbia tima.

U saradnji sa CDOP – Centar za društveno odgovorno preduzetništvo i njihovom Mreža Jezgro naš Creative Glass LAB posvećen je redizajnu ambalaže za male proizvođače tradicionalnih proizvoda iz ruralnih delova Srbije. Polaznici – malde žene sa sela zajedno sa umetnicom Sarom Masnikosom radiće na redizajnu tegle uz pomoć starih staklarskih tehnika u paraćinskom staklarstvu, radi prilagođavanja ove tegle savremenom pakovanju tradicionlanih proizvoda, kao i stavaranju novog upotrebnog predmeta od staklene ambalaže.

Lab se realizuje u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije, podržan kroz projekat “Novo lice žene sa sela” u organizaciji Centra za društveno odgovorno preduzetništvo – CDOP a koji ima za cilj osnaživanje mladih žena, pripadnica etničkih manjina i povratnica koje žive i rade u ruralnim delovima Srbije.