Redizajn paraćinske tegle

Lab je posvećen redizajnu ambalaže za male proizvođače tradicionalnih proizvoda iz ruralnih delova Srbije. Polaznici – mlade žene sa sela zajedno uz umetničko mentorstvo radiće na redizajnu tegle uz pomoć starih staklarskih tehnika u paraćinskom staklarstvu, radi prilagođavanja ove tegle savremenom pakovanju tradicionlanih proizvoda, kao i stavaranju novog upotrebnog predmeta od staklene ambalaže. 

 

Lab se realizuje sa u saradnji sa CDOP – Centar za društveno odgovorno preduzetništvo i njihovom Mreža Jezgro koja okuplja mlade žene sa sela i radi na njihovom ličnom, društvenom i ekonomskom osnaživanju. 

Lab se realizuje u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije, podržan kroz projekat “Novo lice žene sa sela” u organizaciji Centra za društveno odgovorno preduzetništvo – CDOP, a koji ima za cilj osnaživanje mladih žena, pripadnica etničkih manjina i povratnica koje žive i rade u ruralnim delovima Srbije.