Poziv za lab za kreativno preduzetništvo 2021.

Otvoren poziv za prijavu na Laboratoriju kreativnog preduzetništva 2021: Kreativnost inspirisana tradicijom.

O PROGRAMU:

Program se sastoji od teorijskih i aplikativnih modula za razvoj i procenu poslovnih ideja u kreativnim poslovima i delatnostima. Namenjena je onima koji žele da započnu posao u ovim sferama, kao i onima koji se već bave kreativnim preduzetništvom bilo kao stalnim zanimanjem, hobijem ili u okviru udruženja, a žele da ga unaprede i razviju. Ove godine Laboratorija se odvija pod sloganom “Kreativnost inspirisana tradicijom” i posvećena je razvoju preduzetničkih poduhvata, proizvoda, usluga i projekata koji su inspirisani kulturnim nasleđem u Pomoravlju. 

Za učešće u Laboratoriji mogu se prijaviti učesnici iz Pomoravlja – Paraćina, Ćuprije, Jagodine, Despotovca i Svilajnca. Sve troškove učešća za 40 izabaranih polaznika pokriva Institut za kreativno preduzetništvo i inovacije. Sva dodatna pitanja možete poslati na mail kreativnaekonomija@gmail.com 

Program je koncipiran da se radi individualno sa polaznicima, kao i grupno. Polaznici imaju mogućnost da kroz kreativnu laboratoriju dobiju konkretne odgovore na praktična pitanja iz kreativnog preduzetništva, vrednovanja kulturnog nasleđa, oporezivanja, tržišta, zaštite intelektualne svojine i verifikuju izvodljivosti svoje poslovne ideje, održivosti proizvoda ili usluge kao i specifične kreativne veštine (dekupaž, rad sa tekstilom i vunom, redizajn i oslikavanje staklenih predmeta i dizajn cvetnih aranžmana).  Laboratorija pruža mogućnost da u direktnom kontaktu sa uspešnim preduzetnicima saznaju više o izazovima koji postoje u ovoj sferi, kao i mogućnostima za dalji razvoj.

GDE SE ODRŽAVA:

Program se održava u bašti Zavičajnog muzeja u Paraćinu  (Tome Živanovića 17, Paraćin) u periodu 31. maj – 1. juni (predavački deo), a radionice od 2. juna do 7. juna 2021. u zavisnosti od toga koju radionicu su izabrali polaznici. 

PRIJAVE ZA UČEŠĆE: 

Prijave se do 27. maja 2021. mogu poslati  popunjavanjem formulara za prijavu ili slanjem prijave na mail kreativnaekonomija@gmail.com. Prilikom prijave zainteresovani se prijavljuju i za do dve radionice, zbog ograničenog broja učesnika.

Izabrani učesnici će dobiti mail-om potvrdu o svom učešću 28. maja 2021. 

Realizaciju Laboratorije kreativnog preduzetništva 2021. finansijski je podržala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji u sklopu projekta “Podsticanje kreativnog preduzetništva u Pomoravlju”.